Opleiding Projectleider Beheer en Onderhoud Vastgoed

De Nederlandse vastgoedmarkt is omvangrijk en de vraag naar professioneel beheer groeit.
Werkt u in deze branche en wilt u verder vooruit? Deze opleiding op hbo-niveau is vanuit de markt geïnitieerd en vindt erkenning in de hele vastgoedsector. Alle docenten zijn ervaren en gedreven praktijkmensen die zich dagelijks in hun vakgebied bewijzen.

Doelgroep:
De opleiding is bedoeld voor medewerkers die begeleiden of adviseren op het gebied van beheer en onderhoud van gebouwen en installaties.
Dit kunnen medewerkers zijn bij: woningbouwcorporaties, gemeenten, provincies en rijksoverheden, gezondheidszorginstellingen, onderwijsinstellingen, commerciële dienstverleners, winkel- en kantoorbeheerders, industrie etc.

Om de opleiding met succes te kunnen volgen, wordt een afgeronde mbo opleiding Bouwkunde/ Werktuigbouwkunde niveau 4 aanbevolen. U beschikt tevens over minimaal 1 jaar werkervaring in het vakgebied. 

Duur en inhoud opleiding:
Technische kennis, regelgeving en vastgoedbeleid zijn de uitgangspunten van de opleiding. Ook behandelen we hoe kennis kan worden omgezet in professioneel handelen. Dat vraagt de praktijk.
De exameneisen van het certificaat Onderhoudskundige Vastgoed (COMOG) vormen de grondslag voor de lesstof.

De opleiding bestaat uit 2 semesters met 22 modules, over 22 lesdagen verdeeld.

Blok 1: Beleid en Strategie: o.a. communicatie, juridisch kader, beheer vastgoed, planmatig onderhoud, meerjaren onderhoudsbegroting, prestatiecontracten, geld- tijd en kwaliteitsaspecten projectleiderschap.

Blok 2: Techniek, uitvoering en duurzaamheid (o.a. Veiligheid en gezondheid, Werktuigbouwkundige en elektrische installaties, dak-, wand- en betonconstructies).

Na afloop van de opleiding ontvangt u een bewijs van deelname. U dient dan wel 18 van de 22 modules te hebben bijgewoond.  U kunt daarnaast er ook voor kiezen om na afloop deel te nemen aan het Comog examen Onderhoudskundige Vastgoed.

Certificaat Comog:
De theoretische kennis die in de opleiding wordt aangeboden, sluit aan op het examen van de vereniging Consultants Onderhouds Management Onroerend Goed (COMOG). Om het examen met goed gevolg af te kunnen leggen, wordt door Comog een werkervaring van 5 jaar in het vakgebied aanbevolen.

Kijk voor meer informatie over het examen, het certificaat en de tarieven op http://www.comog.nl/. Wie het certificaat behaalt kan zich inschrijven in het Register Erkend Onderhoudskundige Vastgoed.

Docenten:
Voor alle docenten geldt dat ze behalve veel kennis ook een schat aan ervaring meebrengen. Iedere leerkracht is een doorgewinterde specialist op zijn of haar vakgebied.

Groepsgrootte:
Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Data:
De lesdagen zijn in 2019 de MAANDAGEN vanaf 25 maart tot 28 oktober
De lestijden zijn in de avond van 19.00-21.30 uur.

Locatie:
TW47 (en op een later tijdstip zullen wij ook de trainingsdagen verzorgen in het noorden van het land)

Opleidingskosten voor 2019 € 2.970-, inclusief lesmateriaal, diner, koffie en thee. De kosten voor het Comog examen zijn NIET inbegrepen.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden (linkje) via het hoofdmenu Inschrijven.

Meer informatie?
Met het contactformulier kunt u de uitgebreide opleidingsinformatie aanvragen.
U kunt ook direct contact zoeken met de deelnemende opleidingscentra.

Mail a friendLocaties

  • Rotterdam

    Techniek College Rotterdam
  • Eindhoven

    Summa College
  • Zwolle

    Deltion College